ACT OUTDOOR VOORJAARSEDITIE


Van 24 tot en met 26 april is er de tweede editie van het Acceptance and Commitment Therapy Outdoor Weekend. Dat is een hele mond vol met lange Engelse woorden hè? Het komt erop neer dat we een weekend buiten samenzijn, spelen, slapen, praten en uit onze (stadse) comfort zone komen. Het doel van het weekend is om ervaringen en inzichten op te doen die ons algemene welzijn verhogen.

De basis voor het weekend is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Dit is een veelbelovende stroming binnen de psychologie en coaching, en wordt onder andere gebruikt in de (top)sport, de zorg en het onderwijs. ACT is wetenschappelijk onderbouwd voor onder andere somberheid, burn-out, stress, angst en verslaving.  ACT bestaat uit zes onderdelen die zich allen richten op psychologische flexibiliteit. Tijdens het weekend gaan we de zes onderdelen bij langs met gesprekken, activiteiten en experimenten. Contact met de natuur om ons heen wordt de rode draad van het weekend. We verblijven daarom in een prachtig bos. Deze context leent zich perfect om uit je comfort zone tot persoonlijke ontwikkeling te komen: het is zelf immers ook altijd in ontwikkeling! De combinatie ACT & Outdoor maakt het weekend uniek en effectief.

Waar:
Het ACT Outdoor weekend vindt plaats bij Kamp Buitendoor. Dit is een mooie locatie in de bossen van Landgoed Welna op de Veluwe. De locatie is te bereiken met de auto (ca 45 minuten vanaf Utrecht) of met het openbaar vervoer, navigeren op Epe. T.z.t. zorgen we dat mensen die met openbaar vervoer willen komen kunnen worden opgepikt bij station Epe.

Check hier een recensie van ons eerste weekend:

Bekijk hier de foto’s van ons eerste weekend.

Alles op een rij:

  • Start: Vrijdag 24 april om 19:00 uur met een groepsdiner
  • Inloop vanaf 17:00 uur mogelijk als je wil helpen met koken
  • Einde: Zondag 26 april om 15:00 uur gaan we weer naar huis
  • De prijs voor een heel weekend is 180 euro; inclusief 2 overnachtingen en 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner
  • We hanteren een maximum van 10 deelnemers, op volgorde van aanmelding
  • Aanmelden & betalen kan door het aanmeldformulier in te vullen
  • Mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor je niet aanwezig kan zijn, wordt ons reglement ten aanzien van terugbetaling gehanteerd. Deze vind je hier
  • Verdere informatie volgt als de aanmelding definitief is
  • Hopelijk zien we elkaar op 24 april 2020!

De eerste keer buitenspelen!!


Van 12 tot 14 april houden wij ons eerste Acceptance and Commitment Therapy Outdoor Weekend. Dat is een hele mond vol met lange Engelse woorden, maar….het komt erop neer dat we een weekend buiten gaan spelen, slapen, praten en uit onze (stadse) comfort zone komen. Het doel van het weekend is om ervaringen en inzichten op te doen die ons algemene welzijn verhogen.

De basis voor het weekend is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Dit is een veelbelovende stroming in psychologie en coachingsland. ACT is wetenschappelijk onderbouwd voor onder andere somberheid, burn-out, stress, angst en verslaving. ACT bestaat uit zes onderdelen die zich allen richten op psychologische flexibiliteit. Tijdens het weekend gaan we de zes onderdelen bij langs met gesprekken, activiteiten en experimenten. Contact met de natuur om ons heen wordt de rode draad van het weekend.

Waar:

Het ACT Outdoor weekend vindt plaats bij Kamp Buitendoor. Dit is een unieke locatie in de bossen van Landgoed Welna op de Veluwe. De locatie is te bereiken met de auto (ca 45 minuten vanaf Utrecht) of met het openbaar vervoer, navigeren op Epe. T.z.t. zorgen we dat er eventueel gecarpooled kan worden of dat mensen worden opgepikt bij een nabij gelegen station.

Alles op een rij:

– Start: Vrijdag 12 april om 19:00 met een groepsdiner
– Inloop vanaf 17:00 mogelijk als je wil helpen met koken
– Einde: Zondag om 15:00 gaan we weer naar huis.
– We hanteren een maximum van 7 deelnemers, op volgorde van aanmelding.
– Aanmelden kan door een mail te sturen naar steffanjansen@hotmail.com of jaspervanderbijl@live.nl.

Verdere informatie volgt als de aanmelding definitief is. We hopen je dan te zien!