Het ACT Outdoor – Smoelenboek

De weekenden worden georganiseerd door de enthousiastelingen: Jasper v/d Bijl, Kim Helmus en Steffan Jansen. Scroll naar beneden om ons beter te leren kennen. De tekeningen zijn gemaakt door Gea Koevoets.

 

 

Jasper v/d Bijl

Jasper v/d Bijl (Voorgesteld door Steffan)

Is een ultieme outdoorfanaat. Word heel blij van te dure gadgets die hij graag meeneemt op zijn hikes, survival weekenden en ook naar de ACT Outdoor evenementen. De favoriete gadgets van Jasper zijn de fold-a-cup, de MacGyver tripod vuurschaal en zijn handgemaakte sami mes.

Jasper heeft eerst Outdoor Management gestudeerd in Groningen. Dit is een soort HBO AVONTUUR opleiding waar je leert hoe je hutten bouwt, boompies klimt en fikkie steekt met een vuursteen, ook heeft Jasper geleerd hoe hij groepen moet rondleiden door de bergen en ander onherbergzaam gebied. Met deze vaardigheden heeft hij al veel coachingswerk verricht in Nederland, maar ook in Noorwegen, Frankrijk en de Ardennen.

Jasper gelooft dat buiten in de natuur  zijn al een helende werking kan hebben, en dat je nergens anders beter kan reflecteren op je stadse leventje. Om vanuit een meer therapeutische wijze mensen te kunnen helpen, heeft Jasper nog HBO Psychomotorische Therapie gestudeerd in Zwolle, en de Acceptance and Commitment opleiding gevolgd. Jasper straalt een enorme rust uit en gebruikt veel metaforen uit de natuur om persoonlijke processen te verduidelijken.

Jasper: ”Ik begeleid mensen door af te wisselen tussen bewegen en stilstaan. Bewegen geeft ons de ervaring, en daar even bij stilstaan kan ons helpen om die ervaring een plekje te geven en er betekenis eruit te halen. Thema’s waar ik vaak op in ga in mijn begeleiding zijn aandacht, lichaamsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid.”

Voor meer professionele informatie zie: LinkedIn

 

 

Steffan Jansen

Steffan Jansen (Voorgesteld door Jasper)

Steffan Jansen… Duizendpoot. hij ging ooit splinternieuwe wandelschoenen (je weet wel, van die stijve) het wandelpad de Kungsleden in Zweeds Lapland lopen om er na zo’n 12 kilometer (van de 120) achter te komen dat ze toch niet lekker ingelopen waren wat resulteerde in de grootste blaren die Lapland ooit gezien heeft. No problemo voor Stef, loopt die de rest wel op z’n afgetrapte hardloopschoenen! Dit is Steffan Jansen ten voete uit: optimist, tikkeltje chaotisch en impulsief, intens in alles wat ‘ie doet! Beklimt vulkanen op Hawaii, maakt zijn eigen venkel-worstjes (en andere Wereldgerechten), heeft Insta-foto’s waar je u tegen zegt en is bovenal een ontzettend betrokken partner-in-crime.

Na de ALO, waar hij gymleraar geworden was, erachter komen dat er meer is dan sport. Want sporten dat kan die; voor een survivalrun of hardloopevenement is hij snel te porren! Terug naar school, uiteindelijk doorgeleerd in de psychologie, in de jeugdgevangenis gewerkt en uiteindelijk als psycholoog aan het werk in Amsterdam waar hij inmiddels veel ervaring heeft opgedaan met bijvoorbeeld Acceptance & Commitment Therapy en EMDR.

Moeder Natuur ziet Steffan zijn collega, die hem aan kan vullen waar nodig. Er zijn maar weinig dingen waar de natuur geen goede metafoor voor kan bieden namelijk!

Voor meer professionele informatie zie: LinkedIn

 

 

Kim Helmus

Kim Helmus (Voorgesteld door Steffan)

Kim heeft al twee maal een Vipassana meditatie gedaan, respect! Maar verder heeft ze heeft de grootste moeite om voor langere tijd achter elkaar stil te zitten. Het liefst reist ze door Europa in haar VW busje genaamd ‘Van Diesel’. Ze hebben al vele kilometers afgelegd. Ze rent onwijs hard en veel, en heeft al vier keer de Social Run (555km) gedaan. Ze is een meesterlijke spelleider bij Weerwolven, heeft goede moves met poi ballen en is twee keer bij het Burning Man festival geweest.

Kim houdt van een verscheidenheid aan projecten, en één daarvan is ACT Outdoor. Een ander project waar Kim haar roeping in vindt is het bestrijden van stigma in de GGZ. Haar stichting Watdoejij? streeft naar meer openheid, gelijkwaardigheid, bewustwording, begrip en acceptatie van mensen met psychische klachten.

Kim is één van de meest talentvolle psychologen van Nederland. Ze is open, doet alles met volle aandacht, en ze heeft bovenal een innerlijke drang om zelf te groeien en anderen te inspireren. Momenteel is Kim in opleiding tot klinisch psycholoog bij het AMC. Ze heeft ervaring met verschillende therapievormen waaronder Acceptance & Commitment Therapy, EMDR en Cognitieve Gedragstherapie.

 

Voor meer professionele informatie zie: LinkedIn

Voor de website van de stichting van Kim: Wat doe jij?